Beranda > Umum > Sekilas Tentang PONARI – Dukun Cilik Jombang

Sekilas Tentang PONARI – Dukun Cilik Jombang

Wes telung minggu kepungkur rame di tayangno nang TV, Koran, Internet, cerito asal Jombang yen onok arek cilik seng iso ngobati sembarang penyakit, jenenge PONARI. Ponari iso ngobati lantaran nduwe watu ajaib olehe teko dulinan nang lapangan pas udan-udan. Jarene watu kuwi lugur tekan langit bareng karo bledek, duueeerrrr … hehe. Watu iku di celupno nang banyu trus banyune diombe karo wong seng loro, menene seng loro kuwi dadi waras, aneh yo ?? tapi iki temenan kedaden

Seng nggarai ero wong TV/Media iku rame gara-gara onok kasus kepaten, kabehe ono wong papat, de’e mati gara-gara dusel-dusel antri ngenteni giliran oleh banyu cemplungan watune ponari. mungken gara-gara sesek desel-deselan wong iku kentek’an oksigen trus mati lek gak ngono mati kepegelen ngantri mergo ngadek terus.

ngene sekilas teko berita2 nang kompas.com

nah ngono kuwi ceritane, tapi jareke ku se waras opo gak’e wong loro iku teko Allah, Allah seng nduwe karep, wong cuman usaha lan dungo, so ojok sampe syirik, Ponari karo watune iku yo muk perantoro ( hehe perantara maksudte )

sek onok guyonan lucu teko surya-online :

Sakonoke banyu nang omahe Ponari, dhukun cilik, nang Jombang dikuras. Kabeh percoyo lek banyu iku mandi, digawe marasno penyakit. Gak mik sumur, banyu got yo ditadhahi. Banyune tanggane yo dikeroyok.

Cak Sur ambek Pendik omong-omongan serius. “Yok opo, sido ta ngajak Ponari bisnis?”
Pendik sing nyekel kalkulator langsung ngitung. “Dadi, Cak. Lek gak saiki selak didhisiki wong liya. Pi’i dijak yo Cak. Arek iku dadi manajer pemasaran.”

“Yo, mene Ponari tak jak nang Kali Suroboyo cik dicelupi watune. Dicelup pisan kali sak Suroboyo manjur. Awake dhewe kari nglebokna nang botol,” jare Cak Sur. Sing pesen galon yo dijukukna, sing nggawe genthong yo diladeni. Iku digawe pasar sing biasa.
Tapi khusus pasar supermarket Cak Sur nggawe botol ambek wadhah kaleng. “Ojok lali, Ndik, mereke Ponari Sweat,” jare Cak Sur.

ok teng qyu kabeh …😀

Kategori:Umum Tag:, , ,
  1. amanda
    Februari 27, 2009 pukul 2:10 pm

    eh bahasa indonesia d0nkssss

  2. amanda
    Februari 27, 2009 pukul 2:11 pm

    eh bahasa indonesia d0nkssss…

  3. Maret 13, 2009 pukul 3:34 pm

    aaaaaaaaHHHHHHHHHH ! ! ! !

    q gK nGerTi bHasamU ! ! ! !

  4. andyk wastofani
    Mei 27, 2009 pukul 2:58 pm

    karepmu

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: